Rooibush te - Hvad er...

Rooibush er egentlig hollandsk og betyder rød busk. Rooibush stammer nemlig ikke fra tebusken, hvor vi kender den almindelige sorte te fra. Derimod stammer bladene fra en busk, der gror i det allersydligste Afrika - tæt ved Kap det Gode Håb.

Rooibush er af natur et træ, men for at det er nemmere at plukke af den, er træet i tidens løb "blevet til" en busk - og der er mange Rooibush-plantager i Syd Afrika. De nærmest nålespidse små kviste bliver plukket et par gange om året - og det er fremstillingsprocessen herefter, der frembringer den meget aromatiske og næsten sødlige smag.

Rooibush-bladene bliver i fremstillingsprocessen fermenteret. Nogenlunde på samme måde som den sorte te. Dog er denne proces så videnskablig, at den på ingen måde kan sammenlignes uden videre.

Fermenteringen er en naturlig proces, der sætter en kemisk reaktion i gang. De egenskaber, som Rooibush siges at have udvikles her. Det samme gør den pragtfulde smag, aroma og rubinrøde farve.

Der er blevet skrevet en del om Rooibush te og dens gode indvirkning på menneskets sundhed og velbefindende. Det siges at Rooibush te bl.a. indeholder et hav af mineraler, antioxidanter, æteriske olier, kalcium, magnesium og jern. Alt sammen godt for kroppen - og der er absolut ingen bivirkninger ved denne te. Man kan med andre ord ikke drikke for meget af den!

Bøger og artikler skriver om, hvordan Rooibush te virker mod forskellige former for allergi og bakterier, den virker fremmende for immunforsvaret og for fordøjelsen. Derudover skulle Rooibush te virke lettere opmuntrende, og den er særdeles forfriskende.

Rooibush te indeholder ingen koffein - og ingen garvesyre. Derfor kan den med god samvittighed serveres for børn og drikkes både tidlig og sent!

 
Rooibush te - Vidste du at...


• slukker effektivt din tørst

• indeholder ingen koffein

• indeholder ingen garvesyre

• bliver aldrig bitter

• smager også godt som is-te

• kaldes også for Massai-te

Rooibush te indeholder INGEN KOFFEIN og INGEN GARVESYRE
Den kan derfor med god samvittighed serveres også for børn.
Og drikkes tidlig og sent!

Rigtig god fornøjelse!

 
Rooibush te - Hvad gør jeg

Rooibush te laves som almindelig sort te. Du skal bruge ca. 3 tsk.f. til en liter - og så skal der kogende vand henover. Lad teen trække ca. 5 min. Den kan godt trække længere - den vil ikke blive bitter.

Rooibush te har en pragtfuld og meget spændende smag. Den synes næsten sødlig - og derfor anbefales det, ikke at komme sukker i. Hvis det alligevel er nødvendigt at søde den, kan det evt. gøres med honning, som smager godt i Rooibush te.

Hvis den rene Rooibush te er for "ren", så prøv én af de mange blandinger, der efterhånden findes. Disse teer med forskellig smag og Rooibush te som grundte kan være gode i stedet for de mere traditionelle sort te-blandinger.